Створення, проведення, редагування документів в 1С 8.2

 Всі дані, внесені у програму 1С, оформлюються за допомогою електронного документа. Що представляє з себе документ в 1С, чим він відрізняється від паперового документа?
 Функція документа 1С - повне дублювання паперового первинного документа. Тому головна відмінність між електронним і паперовим документом - спосіб збереження і передачі інформації.
 
ЗВІДКИ В 1С ПОЯЛЯТЬСЯ ДОКУМЕНТИ?

 У будь-якій компанії є фахівці, які займаються внесенням первинної документації у програму. Так формується електронне сховище, масив документів з можливістю подальшого використання в цілях компанії.
 
ЧОМУ НЕ ПРОВОДЯТЬСЯ ДОКУМЕНТИ В 1С?

При внесенні нових і редагування внесених документів можуть виникнути труднощі з проведенням документів у вигляді помилок і відмови програми вносити (проводити) документ. Найпоширеніші помилки, яких припускаються користувачами при проведенні документа:
 
ПОМИЛКИ ПРИ СТВОРЕННІ

- Не заповнений реквізит. Не заповнений один з обов'язкових для заповнення реквізитів документа. Як це зрозуміти? По-перше, в 1С є інформаційне вікно повідомлень, яке не рекомендується ігнорувати, закривати, бо це вікно майже завжди містить інформацію з причиною відмови проводити документ. А по-друге, якщо реквізит обов'язковий для заповнення, але не заповнений, на його місці внизу відображається червона пунктирна лінія, що сигналізує про необхідність заповнення!
- Немає залишку. Якщо проводиться документ витрати чого-небудь (реалізація товарів, витрати грошових коштів, списання товарів тощо), а товару (грошових коштів, матеріалу) немає на залишку, програмою також буде видано повідомлення про неможливість проведення документа. Докладно причину можна прочитати в інформаційному вікні повідомлень, розташованому в нижній частині програми.
- Немає грошей. Не досить передоплати, у клієнта є заборгованість перед нами. Якщо в програмі налаштовані фінансові обмеження, програма також може відмовити в проведенні документа. Тобто програма попереджає Вас, що клієнт повинен спочатку заплатити, а тільки потім отримати товар.
- Недостатньо прав. Ви проводите документ не своєї організації (складу, підрозділу, філії). Швидше за все, це пов'язано з індивідуальними настройками користувача та належності його до певної організаційної одиниці компанії. У такому разі забороною проводити документ програма попереджає про те, що ви намагаєтеся провести документ не своєї організації, філії, складу і т.д.
- Інші помилки, не пов'язані з перерахованими вище. Як правило, це можуть бути індивідуальні доопрацювання конфігурації під конкретну компанію, або відсутністю прав у користувача проводити документи згідно посадових регламентів компанії. Якщо доопрацювання написані грамотно, то знову ж вікні службових повідомлень оповіщення, чому саме вам відмовлено в проведенні документа. У разі інших незрозумілих причин відмови проводити документи, зверніться до адміністратора програми 1С з проханням розібратися в причині.
 
ПОМИЛКИ ПРИ РЕДАГУВАННІ ДОКУМЕНТІВ

- У вас відсутні права на редагування проведених документів
- Період закритий для редагування та внесення будь-яких поправок «вчорашнім числом»
- Документ, що редагується, але не зберігається у зв'язку з відсутністю у користувача прав на збереження внесених змін. Це може бути пов'язано з системою безпеки компанії. Якщо все ж документ повинен бути відредагований, рекомендується звернутися до адміністраторів програми.
Безвихідних ситуацій не буває. Будь-яку складність роботи з програмою 1С можна вирішити, розібравшись самостійно або звернувшись до фахівців 1С.

Наші проекти | Софт | Послуги | Програмування | Оренда сервера | FAQ

Супровід, доопрацювання, консультація, навчання, по програмі 1С. Інформаційно-технічний консалтинг, погодинна і відрядна оплата. Запуск нових проектів, реалізація рішень під ключ.

© 2024 ЕРП ПРОЕКТ