Як сформувати звіт з продажів у 1С



Найчастіше програмний продукт 1С вибирають з інших програмних продуктів, що автоматизують діяльність підприємства задля отримання потужного аналітичного інструменту у вигляді арсеналу звітів. Справа в тому що в програмі 1С 8 навіть стандартна поставка, наприклад, конфігурації "Управління торгівлею" вже оснащена вбудованими, штатними досить якісними аналітичними інструментами. Але при використанні аналітичних інструментів є деякі труднощі, оскільки в принципі, програми управління бізнесом - річ непроста, то деякі користувачі потрапляють у скрутне становище, коли потрібно сформувати звіт по продажах або по залишкам товару.
Тому в цій статті ми розберемо приклад як формувати звіт по продажах в 1С.

1. Потрібно скласти для себе план звіту. Які показники і з якою деталізацією, в якому вигляді вам потрібні. Можна нічого не планувати якщо ви збираєтеся будете визначаться з поданням даних в процесі формування. Нічого страшного, просто це не заощадить Вам час.

2. Задати параметри формування звіту в налаштуваннях.

3. Сформувати звіт, подивитися результат.
Тепер практично всі пункти по-порядку.

1. Планування звіту. Припустимо нам керівник поставив сформувати звіт по продажах за місяць, по клієнтах, яку номенклатуру клієнти купували в порядку убування. Тобто ми хочемо зрозуміти який клієнт зробив найбільше продажів нашій фірмі і якою продукція найбільш продавана.

2. Робимо налаштування. Повторюємо все як на картинках.

а) дата. встановлюємо період. Можна встановити в шапці документа.

Налаштування звіту
б) в угрупування додаємо два рядки: контрагент та номенклатура. Послідовність дуже важлива. Діє правило ієрархії. Контрагент повинен бути вище в списку ніж рядок номенклатура. Міняти місцями рядки можна за допомогою стрілочок в горі віконця.

Налаштування звіту
в) сортування. Оскільки ми хочемо сортування від більшої до продажу меншою, додаємо рядок "Сума" і ставимо за спаданням.

Налаштування звіту

3. Дивимось на результат формування.

Отчет продажи - результат формирования

Вийшло те, що ми хотіли.

Більш детально з особливостями налаштування звітів 1С (групування, відбір, сортування) можна ознайомитись тут.Якщо у вас відразу не вийшло сформувати звіт - не турбуйтеся. З часом наб'єте руку, налетаете годинник і бажані звіти будуть вийдуть з першого разу. Головне, пам'ятайте, будь-формування звітів в 1С, в тому числі звітів з продажу жодним чином не змінює і не видаляє дані. Тому не бійтеся, експериментуйте і все у Вас вийде.

Наші проекти | Софт | Послуги | Програмування | Оренда сервера | FAQ

Супровід, доопрацювання, консультація, навчання, по програмі 1С. Інформаційно-технічний консалтинг, погодинна і відрядна оплата. Запуск нових проектів, реалізація рішень під ключ.

© 2024 ЕРП ПРОЕКТ